Accoya
Accoya

Accoya

Hout Van Steenberge biedt volgende gemodificeerde houtsoorten aan:

  1. Thermisch gemodificieerd hout: Thermowood
  2. Accoya: geacetyleerd hout met duurzaamheidsklasse 1 en een garantie van 50 of 25-jarige tegen houtrot al naargelang gebruik.

DUURZAAM EN HOOGWAARDIG HOUT

Ideaal voor ramen, deuren, gevelbekleding, vloeren en vele andere toepassingen

Accoya®-hout is een kwalitatief hoogwaardig houtproduct. Accoya® wordt gemaakt van hout uit FSC gecertificeerde en duurzaam beheerde bossen en ondergaat een bedrijfseigen, gifvrij acetylatieproces dat het hout tot in de kern modificeert.

Het eindproduct is een milieuvriendelijk, dimensiestabiel houtproduct met een duurzaamheid, maatvastheid en schoonheid die zelfs die van de beste soorten tropisch hardhout evenaren.

Accoya®-hout wordt gewonnen uit duurzame bronnen (inclusief FSC®) en beschikt over toonaangevende milieureferenties zoals het Cradle to Cradle™ Gold-certificaat van de prestigieuze organisatie McDonough Braungart Design Chemistry (MBDC).

Accoya®-hout is perfect voor veeleisende toepassingen waarbij de toleranties in krimp- en zwelgedrag klein moeten zijn ongeacht de omstandigheden. Ramen en deuren moeten immers het hele jaar door probleemloos kunnen openen en sluiten. Accoya® is uitermate geschikt voor gevelafwerkingen waarbij de natuurlijke schoonheid van hout is gewenst en daarnaast duurzaamheid en hoogwaardigheid zeer belangrijk zijn. Bij vloeren is het van belang dat hout niet vervormt, scheluw gaat staan, kromtrekt of splijt. Accoya® kan ook deze uitdagingen aan.

UITSTEKENDE EIGENSCHAPPEN

Door toonaangevende instanties van over de hele wereld (waaronder Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Maleisië, Indonesië, Rusland, Nederland en Japan) uitgevoerde uitgebreide laboratorium- en praktijkonderzoeken hebben aangetoond dat geacetyleerd hout zeer betrouwbaar is.

Accoya®-hout is aan grondige tests op het gebied van dimensiestabiliteit, slijtvastheid, bestendigheid van de laklaag en gebruik in grond-en/of watercontact onderworpen om optimale prestaties te verzekeren. Het is zelfs zo betrouwbaar dat het door wetenschappers al jarenlang wordt gebruikt als het ijkpunt waarmee alle andere behandelingen en modificaties worden vergeleken.

Technische fiche:

Uw voordeel

  • One-time levering van bewerkte/onbewerkte naaldhout en plaatmateriaal
  • Eigen flexibele productlijn: Leuningplanken, spieën, piketten en stellingbalken
  • Eigen bewerkingen van naaldhout en plaatmateriaal (modern machinepark)
  • 1 aanspreekpunt voor totaalpakket aan naaldhout en plaatmateriaal